Den nye Boligsalgsrapporten (Boligsalgsrapport 2) har møtt en del motstand i markedet, derfor har Norges Takserings Forbund (NTF) utviklet en enklere versjon. – Den er mer lik den gamle Boligsalgsrapporten, forteller sivilingeniør og takstmann Terje Chr. Svenkerud.

– Den nye Boligsalgsrapporten ble oppfattet som for stor, tung, dyr og vanskelig å lese, forteller Svenkerud.  – Derfor tilbys det nå en alternativ rapport: Tilstandsrapport for boliger.

-Totalt sett tar den kortere tid og er ikke så omfattende sier byggmester og takstmann Harald Juliussen.

Boligsalgsrapport 2 også å anbefale
Tilstandsrapporten er, som den nye Boligsalgsrapporten, også tilpasset det nye regelverket:

– Men ikke glem at Boligsalgsrapport 2 fremdeles er tilgjengelig, påpeker Svenkerud.
– Og det er fremdeles den vi anbefaler om det er viktig for deg å være mest mulig beskyttet mot fremtidige konflikter. Vil man sikre seg nesten 100 %, så er det nok fremdeles den som gjelder. Mye å spare på å betale noen ekstra kroner for en litt mer omfattende rapport!

«Taksameteret begynner ikke å gå om man bare ønsker svar på et enkelt spørsmål»

Tilpasser seg behovet
Det ble utviklet en alternativ løsning da det viste seg at flere nølte i forhold til den nye Boligsalgsrapporten:

– Det er viktig å se hva markedet ønsker og tilpasse seg, også i vår bransje. Meglerne synes nok også det er fint å ha flere alternativer de kan tilby klientene sine – det er et tøft marked der ute, sier Terje.

Han påpeker at det enkleste uansett er å ringe og spørre om man er usikker på hva man burde velge: – Taksameteret begynner ikke å gå om man bare har et enkelt spørsmål, smiler han. – Og er du usikker på boligen, så kan det lønne seg å være nysgjerrig!